Με κάθε τρόπο οι Ρώσοι επιχειρούν να πλήξουν την ουκρανική επικράτεια. Με αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις, ακόμη και με τανκς στους δρόμους, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Μαριούπολης.
Προτού η ρωσική εισβολή συμπληρώσει ένα μήνα από την ημερομηνία έναρξής της, τα χτυπήματα συνεχίζονται. Τον γύρο των κοινωνικών δικτύων κάνει το βίντεο που δείχνει σύγχρονους πυραύλους cruise να εκτοξεύονται από τους Ρώσους από τη Σεβαστούπολη που βρίσκεται υπό κατοχή.
The launch of #Russian cruise missiles from occupied #Sevastopol pic.twitter.com/PnsrMXWWNk
— NEXTA (@nexta_tv) March 22, 2022
Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν μέσα στη Μαριούπολη – Κίεβο: Ρίξαμε ρωσικό αεροσκάφος
Στην κομβικής σημασίας Μαριούπολη, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα στην πόλη και απειλούν τον άμαχο πληθυσμό.
Στο μεταξύ, καθημερινά δημοσιεύονται ειδήσεις που θέλουν τις ρωσικές δυνάμεις να υφίστανται σημαντικά πλήγματα από το Κέιβο. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι μέσα στις τελευταίες ημέρες κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος στη Μαριούπολη.
Σε ανακοίνωση στην πλατφόρμα στο Telegram, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης είπε ότι ρωσικό αεροσκάφος καταστράφηκε στην περιοχή.
Πίσω από σακιά με άμμο και με το όπλο παρά πόδα, το Κίεβο περιμένει. Την 27η ημέρα της εισβολής, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων φαίνεται να έχει σταματήσει στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας όπου έχει απαγορευτεί, για άλλη μια φορά, η κυκλοφορία όλων.
Πόλη-φάντασμα το Κίεβο – Συνεχείς βομβαρδισμοί και εκρήξεις
Σειρήνες, βομβαρδισμοί και εκρήξεις ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – τα τύμπανα του πολέμου σε μια πόλη φάντασμα, λουσμένη σε έναν σχεδόν ανοιξιάτικο ήλιο, κάτω από τις αχτίδες του οποίου λαμπυρίζουν οι χρυσοί τρούλοι του ορθόδοξου καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας.
Σ’ αυτήν την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, την τρίτη από την έναρξη του πολέμου, όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Όλοι έμειναν στα σπίτια τους, με την εντολή να κατεβαίνουν στα καταφύγια όταν ηχούν οι σειρήνες, σύμφωνα με τον δήμαρχο και πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο.
«Για τον κόσμο, που βιώνει συνεχώς τόση πίεση από την αρχή της εισβολής, είναι μια ευκαιρία να πάρει μια ανάσα», είπε ο Αλέξις, καθηγητής γερμανικών πριν από τον πόλεμο, ο οποίος συνοδεύει μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη. «Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν καμία όρεξη να βγουν έξω…», εξηγεί.