Europa League: Προκρίσεις στην παράταση για Άιντραχτ και Γουέστ Χαμ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Μπέτις και πέρασε στους «8» του Europa League, που θα βρίσκεται και η Γουέστ Χαμ μετά τη νίκη επί της Σεβίλλης με 2-0

Στα προημιτελικά του Europa League προκρίθηκαν οι Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Γουέστ Χαμ, με τις δύο ομάδες να συμπληρώνουν την τελική 8άδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Άιντραχτ υποδέχθηκε την Μπέτις στην Φρανκφούρτη και η ισπανική ομάδα επικράτησε με 1-0 στην κανονική διάρκεια, ισοφαρίζοντας το 2-1 με το οποίο είχε κερδίσει η γερμανική ομάδα στην Ισπανία.

Το γκολ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση πέτυχε ο Ιγκλέσιας με προβολή στο 90’, μετά τη σέντρα του Φεκίρ. Στην παράταση το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση, με την Άιντραχτ όμως στο 120+1’ να βρίσκει το γκολ της πρόκρισης, με τον Χιντερέγκερ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κόστιτς.

Οι Γερμανοί ισοφάρισαν σε 1-1 και σε συνδυασμό με το 1-2 του πρώτου παιχνιδιού πήραν το εισιτήριο για την τελική 8άδα.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Κνάουφ, Γιάκιτς, Σο (103’ Ρόντε), Κόστιτς, Μπορέ (83’ Πατσιέντσια), Καμάντα (66’ Χάουγκε), Λίντστρεμ (103’ Λάμερς)

ΜΠΕΤΙΣ: Ρουί Σίλβα, Μιράνδα (46’ Χουάνμι), Μπάρτρα, Πετσέγια, Σαμπαλί, Κανάλες (65’ Λάινες), Ροντρίγκες, Φεκίρ (110’ Ρόδρι), Ρουϊμπάλ, Χοακίν (65’ Καρβάλιο), Γουίλιαν Ζοσέ (78’ Ιγκλέσιας).

Μεγάλη πρόκριση της Γουέστ Χαμ (2-0)

Σπουδαία πρόκριση στην παράταση πήρε και η Γουέστ Χαμ, με την αγγλική ομάδα να αποκλείει την Σεβίλλη. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-0 στην παράταση και πήραν το «εισιτήριο« για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Σούτσεκ άνοιξε το σκορ στο 39′ και ο Γιαρμολένκο στο 112′ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με το οποίο η Γουέστ Χαμ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.