Εκτίμηση Βρετανών για εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία στρέφεται σε παλαιότερα όπλα

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα παράσχει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Starstreak υψηλής ταχύτητας

Η Ρωσία καταφεύγει στη χρήση παλαιότερων, λιγότερο ακριβών όπλων που είναι λιγότερο αποτελεσματικά στρατιωτικά και είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε απώλειες αμάχων στον πόλεμο με την Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη.

 

 

 

Λόγω των καθυστερήσεων στην «επίτευξη των στόχων τους και της αποτυχίας ελέγχου του ουκρανικού εναέριου χώρου», το βρετανικό υπουργείο αναφέρει ότι η Ρωσία πιθανότατα «έχει ξοδέψει πολύ περισσότερα όπλα εκτόξευσης αέρος από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί», καταφεύγει στη χρήση παλαιότερων και λιγότερης ακρίβειας όπλων, τα οποία είναι στρατιωτικά λιγότερο αποτελεσματικά και πιο πιθανό να προξενήσουν θύματα μεταξύ των αμάχων».

 

 

Αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών έχουν καταγραφεί 726 θάνατοι αμάχων στην Ουκρανία και ακόμα περίπου 1.200 τραυματισμοί.

Το βρετανικό υπουργείο σημειώνει ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανό να είναι «σημαντικά μεγαλύτερος» και θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο διαρκεί η σύρραξη.

Παράλληλα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά από έκτακτη συνάντηση των αρχηγών άμυνας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα παράσχει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Starstreak υψηλής ταχύτητας μαζί με άλλη στρατιωτική βοήθεια.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι πρόσφατα διπλασίασε τον αριθμό των στρατευμάτων στην Εσθονία, έστειλε το περιπολικό σκάφος HMS Trent και το αντιτορπιλικό αεράμυνας HMS Diamond στην Ανατολική Μεσόγειο και διεξάγει κοινές αποστολές εναέριας αστυνόμευσης στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και της Πολωνίας για να ενισχύσει τις δεσμεύσεις του στην Ανατολική Ευρώπη.