Κίνα: Σε καθεστώς lockdown περιοχή 17 εκατ. κατοίκων – Νέα έξαρση κρουσμάτων

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της εν λόγω περιφέρειας, επιβλήθηκαν νέοι περιορισμοί

Μνήμες…προ διετίας ξυπνούν ξανά στην Κίνα, με τον εφιάλτη του κορωνοϊού να επιστρέφει σε μία πόλη 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η Σενζέν τέθηκε σε lockdown από την κυβέρνηση της χώρας λόγω έξαρσης του ιού.

Ειδικότερα, η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως των νέων μεταλλάξεων όπως η Όμικρον, έφεραν ξανά περιορισμούς στην Κίνα. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές της εν λόγω περιφέρειας, επιβλήθηκαν νέοι περιορισμοί ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκε πως αυτό αφορά συνολικά τη Σενζέν σύμφωνα με το AFP.

Συγκεκριμένα, η Κίνα κατέγραψε την Κυριακή 3.393 νέα κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020. Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία στη Σανγκάη και επέβαλαν περιοριστικά μέτρα σε πόλεις της βορειοανατολικής Κίνας. Παράλληλα, σε καραντίνα έχει τεθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Τζιλίν, μιας μεγαλούπολης περίπου 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

«Η παραλλαγή Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια της μόλυνσης», ανέφερε ο Ζανγκ Γιαν, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της ομώνυμης επαρχίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 7.230 ασθενείς, εκ των οποίων έξι είναι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Παράλληλα, από την αρχή της πανδημίας έχουν ανακοινωθεί 4.636 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 στην Κίνα.