Κόντε: «Χρειαζόμαστε ειρήνη όχι να πεθαίνουν άνθρωποι»

Ο προπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, έκανε έκκληση για ειρήνη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική ενός πολέμου στη σύγχρονη εποχή φαινόταν «απίστευτη»

Ο προπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, έκανε έκκληση για ειρήνη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική ενός πολέμου στη σύγχρονη εποχή φαινόταν «απίστευτη».

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία από ξηρά, αέρα και θάλασσα την περασμένη εβδομάδα μετά την κήρυξη πολέμου από τον πρόεδρο της, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση», είπε ο Κόντε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Είμαστε στο 2022 και το να συζητάμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο είναι απίστευτο. Είναι απίστευτο και ταυτόχρονα ανόητο, μόνο να το σκεφτόμαστε αυτό. Χρειαζόμαστε ειρήνη… όχι να πεθαίνουν άνθρωποι. Ο πόλεμος σίγουρα δεν είναι απάντηση σε τίποτα. Όλος ο κόσμος πρέπει να είναι συμπαγής, να δείξει αλληλεγγύη ενάντια στη βλακεία των ανθρώπων».

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση», η οποία δεν έχει σχεδιαστεί για να καταλάβει εδάφη, αλλά για να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνατότητες του νότιου γείτονά της, συλλαμβάνοντας αυτούς που θεωρεί επικίνδυνους εθνικιστές.

Τη Δευτέρα, η FIFA και η UEFA ανέστειλαν τις εθνικές ομάδες και τους συλλόγους της Ρωσίας από το διεθνές ποδόσφαιρο μέχρι νεοτέρας, όπερ σημαίνει ότι αποκλείονται από το εφετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και το τουρνουά γυναικών του Euro 2020.