Ζελένσκι: Ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ – Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κιέβου είπε ότι τέσσερις σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Νωρίτερα, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα από τη Λευκορωσία εισήλθαν σε περιοχή κοντά στον πρώην πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κιέβου είπε ότι τέσσερις σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια, ενώ οι τοπικές ουκρανικές αρχές στο Ντόνετσκ ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν νοσοκομείο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα.

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας αποφάσισε να επιβάλει στο Κίεβο ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

 

Ο Ζελένσκι αναμένει κυρώσεις από τους συμμάχους κατά της Ρωσίας

Χειροπιαστές κυρώσεις στη Ρωσία δήλωσε ότι αναμένει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά και την εισβολή που έγινε στη χώρα του, ενώ ζητά και βοήθεια.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του ουκρανικού εδάφους από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Στην ανατολική ουκρανική πόλη Μαριούπολη, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια περιοχή κατοικιών και έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μερικών ανθρώπων.

 

Η Ουκρανία ζητά στρατιωτική και οικονομική στήριξη

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τις άλλες χώρες να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία αμέσως και να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη στην πιο σκοτεινή εποχή της από το 1939. Όποια κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να περιμένει να περάσει αυτό είναι αφελής. Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.