Ουκρανικό: Πάνω από 96.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί σε ρωσικό έδαφος

Σύμφωνα με τον ασκώντα χρέη υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας, Αλεξάντρ Τσουπριάν

Μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει τα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία πάνω από 96.000 κάτοικοι των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ», τις οποίες αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη η Ρωσία, σύμφωνα με τον ασκώντα χρέη υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας, Αλεξάντρ Τσουπριάν.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο επαρχιών του Ντονμπάς από τη Ρωσία παρατηρήθηκε σχετική μείωση της ροής των προσφύγων, που θέλησαν να ακολουθήσουν την παρότρυνση των τοπικών ηγεσιών και να μεταφερθούν σε ρωσικό έδαφος μετά την καταγγελία τους ότι δέχονται αυξημένα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού από νωρίς το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου.

 

Ουκρανία: Επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους βουλευτές

Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε την επιβολή κυρώσεων σε 351 Ρώσους, περιλαμβανομένων βουλευτών που τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών περιοχών και της αποστολής ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Οι κυρώσεις περιορίζουν σχεδόν όλους τους πιθανούς τύπους δραστηριοτήτων, επιβάλλοντας ιδιαίτερα απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία, απαγόρευση πρόσβασης σε περιουσιακά στοιχεία, κεφάλαια, ιδιοκτησίες, άδειες για επιχειρήσεις. Το συμβούλιο ασφαλείας αναμένεται να επιβάλει τις κυρώσεις μετά την ψηφοφορία.