Αμανατίδης: Ήταν καλή η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

ΚΟΝΤΡΑ ΡΑΠΤΗ - ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Τρίτης στο OPEN και σχολίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

 

Ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική τους πάνω στα ελληνοτουρκικά ήταν η ένταξη των σχέσεων σε ένα ευρύτερο ευρωτουρκικό πλαίσιο, ταυτόχρονα με την ύπαρξη των διαύλων επικοινωνίας και έφερε ως παράδειγμα τις επισκέψεις Ερντογάν στην Αθήνα και Τσίπρα στην Άγκυρα.

 

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα δεν ήταν καλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως κατά την άποψή τους ήταν καλή και ανέφερε πως κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης, όταν μπήκαν τα ζητήματα από πλευράς Ερντογάν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσαν καθαρά τα ζητήματα. Ο κ. Αμανατίδης συνέχισε λέγοντας πως η τωρινή κυβέρνηση, αντίθετα, ακολουθεί μία πολιτική κατευνασμού. 

 

Σε αυτές τις δηλώσεις του κ. Αμανατίδη αντέδρασε έντονα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζωή Ράπτη, η οποία υπενθύμισε την ευθεία αμφισβήτηση Ερντογάν των συνόρων και της συνθήκης της Λωζάννης παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και την περιοδεία Ερντογάν στα χωριά της Θράκης.