Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), με τον οποίο συνομίλησαν για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ανέπτυξαν τις θέσεις και τις δράσεις τους.
«Από τη θέση μας, παλεύουμε για όλα τα ελληνικά θέματα. Μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν ζητήματα παιδείας, θρησκείας, γεωπολιτικής. Είμαστε δίπλα σας σε όλα τα θέματα και σε ό,τι έχει προκύψει με την Αγιά Σοφιά κι όχι μόνο», δήλωσαν απευθυνόμενοι στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ παράλληλα κατέθεσαν την προθυμία τους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο και σπουδαίο έργο που επιτελούν, υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με τον πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα και μίλησε για διάφορα ζητήματα, όπως είναι η αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας. «Με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είμαστε μια οικογένεια», τόνισε και εν συνεχεία μίλησε για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς, αλλά και για την αξία της ως σημαντικού χώρου πολιτισμού. Τέλος, έκανε λόγο για το μεταναστευτικό ζήτημα, για να επισημάνει ότι η χώρα έχει πλέον φτάσει στα όριά της και κάλεσε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν και να υπάρχει συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με αγάπη και προσφορά.
Τα μέλη της ΠαΔΕΕ και ο πρόεδρός τους, Λεωνίδας Ραπτάκης, ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συνάντηση και τη συνομιλία τους.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο διευθυντής προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, π. Αναστάσιος Βλαβιανός, και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.
Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) αποτελεί οργανισμό ο οποίος συστάθηκε το 1996 με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Απαρτίζεται από νυν και πρώην ελληνικής καταγωγής βουλευτές νομοθετικών σωμάτων της αλλοδαπής και έχει ως σκοπό: α) την επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των εν λόγω βουλευτών με τη Βουλή των Ελλήνων, β) την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος και γ) την προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται στενά με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον απόδημο Ελληνισμό.
Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας, το διοικητικό συμβούλιο της ΠαΔΕΕ συνεδριάζει στην Ελλάδα μία έως δύο φορές ετησίως, ενώ η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο έτη στην Αθήνα. Έως σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΠαΔΕΕ έχει υιοθετήσει σημαντικά ψηφίσματα για την υποστήριξη ελληνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ