La Liga: Δανεικός στην Σοσιεδάδ ο Ραφίνια

Σε συμφωνία για τον δανεισμό του Ραφαέλ Αλκαντάρα "Ραφίνια", έως το τέλος της σεζόν 2021-2022, έφτασαν η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Παρί Σεν Ζερμέν

La li, ενώ οι Βάσκοι τα έχουν βρει σε όλα και με τον Βραζιλιάνο άσο.

Ο Ραφίνια πέρασε από ιατρικές εξετάσεις το πρωί της Δευτέρας (27/12) και το απόγευμα υπέγραψε το συμβόλαιό του στα γραφεία του συλλόγου. Όπως έγινε γνωστό από το κλαμπ, την Τρίτη το πρωί (28/12, 10:00) στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του παίκτη.

Ο Ραφίνια γεννήθηκε στο Σάο Πάουλο στις 12 Φεβρουαρίου 1993. Ποδοσφαιρικά «μεγάλωσε» στην Μπαρτσελόνα, όπου σε ηλικία 18 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Τη σεζόν 2013-2014 παραχωρήθηκε δανεικός στην Θέλτα και μετά από μια καλή χρονιά επέστρεψε στους «μπλαουγκράνα», όπου παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2017-2018.

Τότε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο παραχωρήθηκε δανεικός στην Ίντερ. Μετά από μια πολύ καλή πορεία στο ιταλικό πρωτάθλημα, ο Ραφίνια επέστρεψε στην «Μπάρτσα».

Την περίοδο 2019/2020 δόθηκε και πάλι στην Θέλτα και την επόμενη χρονιά με μεταγραφή από τους Καταλανούς πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ήταν διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ισπανίας, αλλά έκανε το ντεμπούτο του με την Βραζιλία, με την οποία μετρά δύο συμμετοχές.