Θέσεις μάχης παίρνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί, σε μια ακόμα κοινοβουλευτική αναμέτρηση με επίκεντρο την εξεταστική πρόταση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η Κ.Ο του κόμματος του προκειμένου να διερευνηθούν αφενός το ενδεχόμενο χειραγώγησης δημοσκοπήσεων και αφετέρου η χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την παρούσα κυβέρνηση.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς παράγοντες η συνεδρίαση θα διαρκέσει 5 ώρες και οι τοποθετήσεις θα περιοριστούν σε έναν κύκλο ομιλητών με την σειρά των κομμάτων. Τον λόγο θα λάβουν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα που «προκάλεσε» αυτήν την συνεδριάση.
Η ΝΔ έχει επιλέξει τον βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη ως εισηγητή επί της προτάσεως για την σύσταση εξεταστικής τον Χάρη Θεοχάρη Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ενώ στην ομάδα που θα κατέβουν για να αντικρούσουν τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνονται, -οι έμπειροι από την προανακριτική για τις τηλεοπτικές άδειες – Κατερίνα Παπακώστα και Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Πρόκειται για δύο κοινοβουλευτικούς που έχουν «ψηθεί» σε τέτοιες μάχες και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μεγάρου Μαξίμου στην διαχείριση κρίσεων. Η Κατερίνα Παπακώστα καταξιωμένη νομικός, αποτελεί και την μοναδική γυναίκα της ομάδας, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία και γνωρίζει το αντικείμενο της προτάσεως εξαιρετικά. Την ομάδα των ομιλητών έρχεται να ισχυροποιήσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με την τεράστια εμπειρία του στα ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, αλλά και ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση, αλλά στα υπουργικά έδρανα την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και άλλοι υπουργοί καθώς αν και μια τέτοια συζήτηση για σύσταση εξεταστικής αρμόδια είναι μόνο η Βουλή, αποφασίστηκε να πάνε με διαδικασίες διευρυμένου κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, φαίνεται πως η πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει την δικής της αυτοτελή πρόταση για διεύρυνση του χρονικού διαστήματος διεξαγωγής της έρευνας, εγκαταλείπεται, σε μια προσπάθεια αποφυγής να «χρεωθεί» μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται, εκφυλισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, δηλαδή, να συγκροτηθούν δύο εξεταστικές επιτροπές με παράλληλη λειτουργία και παρόμοιο αντικείμενο.
Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας χρήση διάταξης του Συντάγματος –όπως αυτή προέκυψε στην τελευταία αναθεώρηση έπειτα από εισήγηση της Ν.Δ – κατέθεσε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
Πηγή: Parapolitika.gr