Ηλιόπουλος: «Να επιστρέψει άμεσα η τηλεργασία»

«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτά που χρειάζονται για να αποφύγουμε τα χειρότερα, να πάει σπίτι της» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Τις ξεκάθαρες ευθύνες της κυβέρνησης» για το γεγονός ότι η πανδημία βγαίνει για μια ακόμη φορά εκτός ελέγχου, ανέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM».

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το περσινό δεύτερο κύμα άφησε μια τεράστια πληγή, ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα στην οποία η πλειονότητα των απωλειών ήταν εκτός ΜΕΘ», σημείωσε. «Είναι τραγικό», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ότι «ένα χρόνο μετά οι δείκτες της πανδημίας είναι σε χειρότερη θέση: αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε 477 διασωληνωμένους, ενώ πέρσι την αντίστοιχη μέρα είχαμε 228».

«Ταυτόχρονα, έχουμε μία κυβέρνηση που διαρκώς καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η πανδημία τελειώνει», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει μόνος του “το τελευταίο μίλι” από το Φλεβάρη, ένα τελευταίο μίλι που για όλη την υπόλοιπη κοινωνία αποδείχθηκε ένας ατέλειωτος Γολγοθάς».

Αναφερθείς στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση, επισήμανε ότι «δεν μπορεί σε συνθήκες πανδημίας να συγχωνεύονται 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές και μαθήτριες». «Δεν γίνεται όταν βρέθηκε θετικός ο κ. Καραμανλής στη Βουλή –και του ευχόμαστε περαστικά- η διαδικασία της ολομέλειας να διακόπτεται, ενώ μία σχολική τάξη –όταν βρίσκεται ένα παιδί θετικό- να συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Να επιστρέψει η τηλεργασία

Σημείωσε ακόμα ότι «δε γίνεται με περίπου 7.000 κρούσματα την ημέρα, που σίγουρα ορισμένα από αυτά έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους, αυτοί οι εργαζόμενοι το επόμενο πρωί να πρέπει να πάνε κανονικά στη δουλειά τους». «Χρειάζεται να επιστρέψει η τηλεργασία, σε μία σειρά από χώρους που μπορεί να εφαρμοστεί», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Όπως δεν γίνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός του ‘22 για την υγεία να είναι μειωμένος κατά 900 εκ. –κάτι που φαίνεται να συνοδεύει η δήλωση του κ. Σκέρτσου ότι δεν χρειαζόμαστε ένα “πολυτελές” σύστημα υγείας», συμπλήρωσε.