Κορωνοϊός: Συνάντηση εκπροσώπων της εστίασης με τον Μητσοτάκη το πρωί της Δευτέρας

Αναμένεται να τον ενημερώσουν για την πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεών τους και να του προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα

Εκπρόσωποι της εστίασης αναμένεται να έχουν συνάντηση αύριο, Δευτέρα, στις 10.00 το πρωί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα νέα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί εκπρόσωποι της εστίασης, αλλά και του λιανεμπορίου, ενώ η συζήτηση θα γίνει παρουσία των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι, που θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να τον ενημερώσουν για την πτώση στον τζίρο των επιχειρήσεών τους και να του προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Ένα από αυτά, σύμφωνα με το OPEN, είναι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε όσους απασχολούνται στον κλάδο της εστίασης – κάτι που, έτσι κι αλλιώς, εξετάζει ήδη η κυβέρνηση, χωρίς να έχει ακόμη καταλήξει σε αποφάσεις.

Επίσης, αναμένεται να ζητήσουν να επιτραπεί η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, με την υποχρεωτική διενέργεια rapid test, και στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Διαβάστε επίσης: Εστίαση – Προ των πυλών ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων – Οι 10 αλλαγές που ισχύουν από σήμερα

Την συνάντηση εκπροσώπων της εστίασης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε προαναγγείλει εξάλλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

«Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με θέμα μέτρα covid και εστίαση», είπε την Πέμπτη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κλάδο μας ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους και την ίδια στιγμή δεν ενισχύει τις επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καββαθάς.

«Όταν η πολιτεία περιορίζει τη δουλειά μου, κάποιος πρέπει να με αποζημιώσει για τις απώλειες που θα έχω. Δεν είναι δική μου υπαιτιότητα η μείωση της πελατείας. Έρχεται το κράτος και μου επιβάλλει με νόμο να μην βάζω συγκεκριμένο πελατολόγιο στο κατάστημά μου», υπογράμμισε.

Σημείωσε δε πως «κανείς πελάτης δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει 10 ευρώ για rapid test και από 20 μέχρι 60 ευρώ για PCR για να πιει έναν καφέ, οπότε απλά δεν θα βγει έξω».

Όσο για τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου, θα ζητήσουν να είναι οριζόντια τα μέτρα στον κλάδο και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής, με ανακοίνωσή του, είχε επισημάνει πως «παρά το γεγονός ότι στα οριζόντια μέτρα δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εξαιρέσεις επαγγελματικών χώρων, πρέπει σε όσες δραστηριότητες επιβάλλεται η εφαρμογή τους, να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιβολής εξοντωτικών προστίμων και η βιωσιμότητα χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων».