Γιουβέντους – Φιορεντίνα (1-0): Τη γλίτωσε στο τέλος ο Κουαρδάδο

Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες εντός των συνόρων η Γιουβέντους επέστρεψε στις επιτυχίες, έστω και αν χρειάστηκε να έρθει ο Χουάν Κουαρδάδο από τον πάγκο για να δώσει τη λύση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για το 1-0 και την νίκη που τόσο πολύ χρειάζονταν οι «μπιανκονέρι».

 

 

 

Με την νίκη αυτή η Γιουβέντους μείωσε στο πόντο από την πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος και έδειξε σημάδια ζωής.

Ο αγώνας

Για ακόμη ένα ματς η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι δυσκολευόταν να παράξει ευκαιρίες, με την ομάδα της Φιορεντίνα να πατάει καλύτερα στο πρώτο μέρος και να είναι αυτοί που απειλούσαν περισσότερο την εστία της Γιούβε.

Στη σημαντικότερη από αυτές, στο 33’ ο Οντριοθόλα έκανε καταπληκτική προσπάθεια από δεξιά και γύρισε στον Σαπονάρα, όμως το βολέ του τελευταίου έφυγε ψηλά.

Στην επανάληψη η οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησαν πρώτοι στο 50′, ενώ στο 73′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, όταν Μιλένκοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα. Τριά λεπτά αργότερα το εκπληκτικό βολέ του Κιέζα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Την λύση για την ομάδα του Αλέγκρι έδωσε ο Χουάν Κουαρδάδο, καθώς 12 λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο μπήκε από τα δεξιά στη περιοχή και εκτέλεσε από απίθανη γωνία, με τη μπάλα να παίρνει τα απαραίτητα φάλτσα από την κόντρα και να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ, δίνοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Περίν, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Σάντρο (46′ Πελεγκρίνι), Κιέζα, ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό (79′ Κουαδράδο), Ντιμπάλα (90+2′ Μπεντανκούρ), Μοράτα (88′ Ζόρζε)

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (78′ Ντάνκαν), Τορέιρα (64′ Άμραμπατ), Καστροβίλι (78′ Νάστασιτς), Καγιεχόν (75′ Ίγκορ), Σαπονάρα (74′ Σότιλ), Βλάχοβιτς