Κώστας Λάσκος: Όταν ο ηθοποιός έπαιξε στις «Άγριες Μέλισσες»

Ο θάνατος του Κώστα Λάσκου έχει σκορπίσει θλίψη ανάμεσα στους συναδέλφους του

Συγκλονισμένος είναι ο χώρος του ελληνικού θεάτρου από την είδηση του θανάτου του Κώστα Λάσκου ο οποίος νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

 

 

 

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του Κώστα Λάσκου ήταν στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες».

Εκεί ο ηθοποιός υποδύθηκε το 2019 τον καλόγερο Πατέρα Νικόδημο ο οποίος βοήθησε τον Θωμά Κυπραίο να κρυφτεί στο Μοναστήρι, όταν εκείνος είχε εγκαταλείψει το Διαφάνι προκειμένου ο Νέστορας να μην μάθει την αλήθεια για τον γιο του.

Η τελευταία τηλεοπτική παρουσία του Κώστα Λάσκου ήταν το 2020 στην σειρά του ΑΝΤ1 «Παρουσιάστε».

Ο θάνατος του Κώστα Λάσκου έχει σκορπίσει θλίψη ανάμεσα στους συναδέλφους του όπως η Νίκη Σερέτη η οποία στον αποχαιρετισμό της έγραψε, μεταξύ άλλων, «πόσο γλυκός Άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια! Τι Ερμηνευτής! Τι υπέροχη, κινηματογραφική φάτσα.Ακόμα ηχούν οι λέξεις από το στόμα του, στα αυτιά μου:”Ας μην βιαζόμαστε, ας περιμένουμε την τελευταία μέρα της ζωής ενός ανθρώπου κι αν το τέλος έρθει χωρίς ο άνθρωπος αυτός να έχει γνωρίσει το βάσανο, τότε ας πούμε: Καλότυχος ο τάδε! (Οιδίπους Τύραννος)».

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, κάνοντας λόγο για έναν «σεμνό εργάτη του θεάτρου» και μία «εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε πολλούς ρόλους με το ταλέντο του».