Αυστρία: Έφοδος στα γραφεία του κόμματος του Κουρτς

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της αστυνομίας

Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των κεντρικών γραφείων του Συντηρητικού κόμματος της Αυστρίας προχώρησε ειδικό κλιμάκιο της δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Αυστρίας.

 

 

Πέρα από τα κεντρικά γραφεία το ειδικό κλιμάκιο των αυστριακών αρχών προχώρησε σε εφόδους και στα σπίτια στενών συνεργατών του Αυστριακού Καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της αστυνομίας για τους λόγους των εφόδων αλλά τοπικά μέσα σημειώνουν πως είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες για κατασπατάληση διαφημιστικών πόρων από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προς εφημερίδες προκειμένου να «αγοράσουν» προνομιακή μεταχείριση στα ρεπορτάζ και στις δημοσκοπήσεις.

Σε έλεγχο έχει υποβληθεί πριν από μερικούς μήνες και ο ίδιος ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κουρτς χωρίς πάντως να προκύψει κάτι επιλήψιμο.

Οι βουλευτές στην Αυστρία διαθέτουν ένα αρκετά σημαντικό κονδύλι από τον κρατικό προυπολογισμό για ατομική τους διαφήμιση, για το οποίο φυσικά υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις εδώ και χρόνια προκειμένου να μειωθεί ή και να καταργηθεί.