Ο ξένος Τύπος κάνει λόγο για «σκάνδαλο» στο ματς της Βραζιλίας με την Αργεντινή

Αυτό που συνέβη χθες (5/9) στο Σάο Πάολο πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Αυτό που συνέβη χθες (5/9) στο Σάο Πάολο, κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής, πιθανότατα θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

 

 

Οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη διακόπτοντας τον αγώνα και κατηγορώντας τέσσερις παίκτες της Αργεντινής ότι δεν τηρούσαν την καραντίνα για την Covid-19. Σκηνές κανονικής τρέλας δηλαδή, που έκαναν όλο τον κόσμο να διχαστεί.

Η πρώτη καταδίκη για την ενέργεια των υγειονομικών Αρχών ήρθε από τον ξένο, που ομόφωνα έκανε λόγο για «Παγκόσμιο Σκάνδαλο».

Η Conmebol, το υψηλότερο όργανο του ποδοσφαίρου στη Νότια Αμερική, που τώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επαναλάβει το παιχνίδι ή όχι, έπραξε εκ του ασφαλούς ως νέος Πόντιος Πιλάτος: «Το παιχνίδι είναι υπό την αιγίδα της FIFA». Για την πειθαρχική απόφαση, ωστόσο, αναμένεται η έκθεση του διαιτητή και των παρατηρητών.

«Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», είπε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Εντνάντο Ροντρίγκες, ενώ οι παίκτες της Σελεσάο στο τέλος του αγώνα διαβεβαίωσαν πως «εμείς θέλαμε να παίξουμε».