Τέλος προθεσμίας σήμερα για τις αιτήσεις του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας άνεργων νέων στις λιγνιτικές περιοχές

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του «κοινωνικού πακέτου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στις λιγνιτικές περιοχές

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το «ειδικό πρόγραμμα προεργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης». Από τις συνολικά 3.000 διαθέσιμες θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί 2.700. Συνεπώς, παραμένουν διαθέσιμες μόλις 300 θέσεις.

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του «κοινωνικού πακέτου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στις λιγνιτικές περιοχές.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών και η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες.

Η ΔΥΠΑ καταβάλλει αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων και επιδόματος αδείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας).