Θωμαΐδης: Σταθεροποίηση στην τάση των λυμάτων – Πότε θα σημειωθεί πτώση στα κρούσματα (Βίντεο)

Τι είπε για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον

Σταθεροποιητική τάση δείχνουν οι αναλύσεις για κορωνοϊό στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκο Θωμαΐδη.

 

 

Ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι φτάσαμε στην κορύφωση του 6ου πανδημικού κύματος.

«Οι αναλύσεις στα λύματα της περιφερείας Αττικής, έδειξαν μια σταθεροποιητική τάση, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε δείξει ο ρυθμός αύξησης να μειώνεται και ότι φτάνουμε στην κορύφωση. Ελπίζουμε ότι (η διασπορά του ιού) θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για ακόμη μία – δύο εβδομάδες και μετά θα αρχίσει μια σταδιακή πτώση», τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης στην εκπομπή «Από τις Έξι» και στο δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

Το ίδιο πράγμα έγινε με τη μετάλλαξη Δέλτα

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, στις περισσότερες πόλεις έχουμε ακόμα αυξητικές τάσεις, με μεγάλες αυξήσεις στα κρούσματα να παρατηρούνται στη Θεσσαλία και στη Θράκη. Σχολιάζοντας την έξαρση των κρουσμάτων ο κ. Θωμαΐδης υπενθύμισε ότι πέρυσι, την ίδια εποχή, έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την μετάλλαξη Δέλτα.

«Αντίστοιχη είναι και φέτος η κατάσταση με δύο νέα στελέχη με δύο νέα στελέχη» είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ. Μιλώντας για την παραλλαγή Όμικρον 5 επισήμανε ότι διαφεύγει της φυσικής ανοσίας που έχουμε αποκτήσει με τους εμβολιασμούς ή τη νόσηση, επομένως «με την έναρξη της κινητικότητας των ανθρώπων την τουριστική περίοδο και τη μη λήψη προστατευτικών μέτρων έγινε η διάδοση του ιού».

Δείτε βίντεο: