Πάτρα: Τι ήταν η άσπρη συσκευή που έβαλε στο στήθος της μικρής Τζωρτζίνας η Πισπιρίγκου (Βίντεο)

Συνεχής είναι οι εξελίξεις και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση

Συνεχής είναι οι εξελίξεις και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Πάτρας.

Αυτή τη φορά, τα νέα στοιχεία αφορούν στην κατάσταση της υγείας της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές δολοφονήθηκε από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται στοιχεία για τη «δράση» της 33χρονης κατηγορούμενης, η οποία βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της κόρης της.

Όπως ανέφερε σε κατάθεσή του παιδονευρολόγος του νοσοκομείου «Παίδων», για το επεισόδιο στις 28/1 της 9χρονης, αυτό που κίνησε τις υποψίες του ήταν μια άσπρη συσκευή που ήταν άγνωστη στο ιατρικό προσωπικό.

«Μπαίνοντας στον θάλαμο πρόλαβα την στροφή του βλέμματος αριστερά και μια γκρίνια – ανησυχία του παιδιού. Το οξύμετρο έδειχνε πτώση κορεσμού και βραδυκαρδία, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε με την ακρόαση του καρδιακού ρυθμού με τα ακουστικά από τους γιατρούς» ανέφερε.

«Εκείνη τη στιγμή η μαμά ακούμπησε στο στήθος του παιδιού μια άσπρη συσκευή που να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι ήταν. (…) Η μητέρα μας είπε ότι: ‘συνήθως έτσι κάνει το παιδί, κάνει μικρά επεισόδια και μετά ακολουθεί ένα μεγάλο’» πρόσθεσε.

 

Παράλληλα, καταθέτοντας για το δεύτερο επεισόδιο στις 29/1 υποστήριξε: «Ενώ είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ, η μητέρα μας σταμάτησε και έβαλε μια συσκευή στον θώρακα του παιδιού. Εκείνη τη στιγμή η νοσηλεύτρια πήγε να καλέσει τους γιατρούς της ΜΕΘ και εγώ συνέχισα ΚΑΡΠΑ με τη δεύτερη νοσηλεύτρια, αφού πρώτα ζήτησα από τη μητέρα να περάσει έξω από τον θάλαμο».

Την ίδια ημέρα, στις 29/1, σημειώθηκε και τρίτο επεισόδιο, με τον γιατρό να καταθέτει: «Κάποια στιγμή σας είπα, για μια συσκευή που έβαλε η μητέρα στον θώρακα της Τζωρτζίνας, όπως έμαθα αργότερα η συσκευή αυτή έστελνε δεδομένα που κατέγραφε ο απινιδωτής – βηματοδότης στον καρδιολόγο της Τζωρτζίνας».