Παγώνη για τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας: Ο οργανισμός της ήταν αποδυναμωμένος λόγω του κορωνοϊού (Βίντεο)

«Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η κ. Παγώνη

Τη δική της εκτίμηση για τον ρόλο που μπορεί να έπαιξε ο κορωνοϊός στην αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος της 19χρονης δόκιμου του Πολεμικού Ναυτικού, που έπαθε τροφική δηλητηρίαση, έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

 

 

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον APLHA, από την πρώτη μέρα όταν άκουσε το περιστατικό κατάλαβε ότι το μικρόβιο το οποίο προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση «βρήκε χώρο να επιτεθεί στον αποδυναμωμένο οργανισμό λόγω κοροναϊού» της άτυχης Θάλειας.

«Ο οργανισμός όταν νοσήσεις ακόμη και με απλά συμπτώματα -δεν χρειάζεται να περάσεις τη νόσο βαριά- εξασθενεί πάρα πολύ και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να επανέλθει. Ο οργανισμός χάνει αντισώματα, δηλαδή δεν έχει άμυνα», επισήμανε η κ. Παγώνη.

Διαβάστε επίσης: Πολεμικό Ναυτικό: Το burger που μοιράστηκε η 19χρονη Θάλεια πριν καταλήξει
«Μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Σε έναν πολύ εξασθενημένο οργανισμό, στον οποίο μπαίνει άλλο μικρόβιο μέσα, καταλαβαίνεται ότι βρίσκει (το μικρόβιο) το χώρο να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει επιπλοκές. Βρίσκει έναν χώρο αποδυναμωμένο και κυριαρχεί», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δείτε τις δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη:

Αύριο στη Λάρισα η κηδεία της Θάλειας – Ξεσπά ο πατέρας

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται, τελικά, να μεταφερθεί με C-130 στη Λάρισα η σορός της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας από την Ιταλία.

Ο λόγος που καθυστέρησε η μεταφορά μία μέρα είναι επειδή η ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να βγουν σχετικά σύντομα, κατόπιν και σχετικών πιέσεων από ελληνικής πλευράς προς τους Ιταλούς ιατροδικαστές, αλλά οι τοξικολογικές εξετάσεις θα αργήσουν καθώς η σχετική διαδικασία είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τη σορό της άτυχης Θάλειας, θα συνοδέψουν και οι γονείς της, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στην Ιταλία με τη φροντίδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στο MEGA, ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.