Μαζάνης: Ο κορωνοϊός άφησε «παραθυράκι» για την επανεμφάνιση ασθενειών – Πώς σταματά μία πανδημία (Βίντεο)

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε νωρίτερα, σήμερα, ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης, όπου και αναφέρθηκε στο ζήτημα του κορωνοϊού.

 

 

Ο κορωνοϊός άφησε «παραθυράκι» για την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Όπως τόνισε ο γιατρός, κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μείωση των εμβολιασμών των παιδιών, που έφτασε μάλιστα σε επικίνδυνα σημεία.

Ο λόγος γίνεται για τα εμβόλια της μηνιγγίτιδας, του καρκίνου της μήτρας, της διφθερίτιδας, του τετάνου και της πολιομυελίτιδας. Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός για αυτές τις ασθένειες μειώθηκε κατά 20% στους εφήβους, ενώ στις μικρότερες ηλικίες σημείωσε πτώση κατά 10%. Όπως τόνισε ο κ. Μαζάνης, πολλές από τις παραπάνω ασθένειες επανήλθαν λόγω του κοροναϊού.

«Το μήνυμα προς τους γονείς είναι να κοιτάξουν τα βιβλιαράκια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κοροναϊό και γρίπη. Ο κοροναϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει», δήλωσε ο Σπύρος Μαζάνης στο MEGA.

Το μυστικό

Ο παιδίατρος τόνισε πως το μυστικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό στα παιδιά είναι η καλή διατροφή, η μείωση των γλυκών και των τηγανιτών, καθώς και η κατανάλωση φρούτων. «Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται εάν τα παιδιά τρέφονται σωστά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολεία

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ο κ. Μαζάνης είπε πως η διεθνής στάση επιμένει σε άνοιγμα των σχολείων χωρίς μάσκα και self test, ωστόσο ο ΠΟΥ τονίζει πως η πανδημία συνεχίζεται. «Ο κορωνοϊός μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, όμως πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πάταξη του κορωνοϊού. Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια. Τα άλλα μέτρα είναι προληπτικά, όμως δεν δίνουν τη λύση», είπε ο γνωστός παιδίατρος.

Δείτε βίντεο: