Καιρός: Τελευταίες βουτιές στα νότια – Κακοκαιρία στα βόρεια (Βίντεο)

Στα δύο ήταν χωρισμένη σήμερα η χώρα μετεωρολογικά. Την στιγμή που κάποιοι στην Αττική πήγαν για μπάνιο στη θάλασσα εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες υψηλές θερμοκρασίες, άλλοι είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από σφοδρή χαλαζόπτωση

Αν και η σημερινή μέρα για πολλές περιοχές θύμιζε καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη η κακοκαιρία δημιούργησε μεγάλες γεωργικές καταστροφές.

Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής

Σαν να μην πέρασε ποτέ το καλοκαίρι, οι παραλίες της Αττικής παραμένουν γεμάτες και τίποτα δε θυμίζει πως διανύουμε το φθινόπωρο. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν έφεραν τους Αθηναίους στο παραλιακό μέτωπο. Πολλοί ήταν αυτοί που συνέχισαν να απολαμβάνουν βουτιές στη θάλασσα.

«Έχω βουτήξει, είναι πάρα πολύ ωραία η θάλασσα και ζεστή».

Χαλάζι σε Καστοριά & Πρέσπες

Την ίδια στιγμή στην Καστοριά και τις Πρέσπες, η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες τη νύκτα την περιοχή ήταν αρκετή για να δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές αφού αυτήν την περίοδο οι καλλιεργητές βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Το χαλάζι σε μέγεθος κερασιού ήταν στρωμένο σαν χιόνι στους δρόμους της περιοχής.

«Κρύφτηκε» η Σπιναλόγκα

Σπάνιες και εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν χθες το μεσημέρι στην Σπιναλόγκα, με ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης να καλύπτει το νησί.

Ντόπιοι και περαστικοί στην περιοχή της Πλάκας αρχικά απόρησαν και ανησύχησαν νομίζοντας ότι επρόκειτο για σύννεφα καπνού, τελικά όμως πρόκειται για ομίχλη, σε ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που δεν αντικρίζουμε συχνά.