Χατζηδάκης: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για στήριξη – Μήνυμα για αύξηση του κατώτατου μισθού (Βίντεο)

Τι είπε για τις συντάξεις

Κάθε περιθώριο για παροχή στήριξης στους πολίτες θα εξαντλήσει η κυβέρνηση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

 

 

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως πράγματι ισχύει το «ξεπάγωμα» των συντάξεων από την αρχή του νέου έτους, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους, αλλά και η έναρξη των διαδικασιών για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

«Σας μίλησα απολύτως ειλικρινά δεν κρύβω τις δυσκολίες που θα υπάρχουν λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη και της ενεργειακής κρίσης. Όμως το Ταμείο ανάκαμψης θα προχωρά όπως και διάφορες μεταρρυθμίσεις σε άλλα υπουργεία.

Αύξηση κατώτατου μισθού

Φυσικά ισχύει η δέσμευση μας για ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρονια από την 1/1/23 που προβλέπεται κι από τη νομοθεσία. Θα έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους που είναι επίσης σημαντικό και όπως γίνεται κάθε χρόνο θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για τον προσδιορισμό της αύξησης του νέου κατώτατου μισθού», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσο για την αύξηση των συντάξεων, αυτή θα προκύψει από τον μαθηματικό τύπο που προσθέτει τον τιμάριθμο με την αύξηση του ΑΕΠ, διαιρώντας το σύνολο δια δύο.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει τελείως από τις συνέπειες μια διεθνής κρίσης. Αυτό μόνο μάγοι και θαυματοποιοί θα το έκαναν και δεν διεκδικούμε τέτοιο ρόλο», τόνισε ο υπουργός.

Για τα μέτρα στήριξης που βρίσκονται στο τραπέζι, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει: «Δεν θέλουμε να κάνουμε παροχές που είναι αλόγιστες και τις βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε όμως να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στο κοινωνικό πρόβλημα. Τα στατιστικά στοιχεία για την ένταση της ενίσχυσης που δόθηκε σε σχέση με το ΑΕΠ από την ελληνική κυβέρνηση, είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ», πρόσθεσε ο υπουργός.

Δείτε τα σχετικά βίντεο: