Ζαββός: Εξαιρετικά πετυχημένο το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ

«Η κυβέρνηση έγκαιρα πήρε μέτρα τεράστιας έκτασης»

«Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, σε πρώτο χρόνο, με μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 32 δισ. ευρώ, με στόχευση να μειωθούν ακόμα 32 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2022» τόνισε μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός.

 

 

Όπως ανέφερε ο κ.Ζαββός, ήδη οι περισσότερες από τις συστημικές τράπεζες επιτυγχάνουν μονοψήφια ποσοστά «κόκκινων» δανείων εξαιτίας της «εξαιρετικά επιτυχημένης» πορείας του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ και συμπλήρωσε πως σίγουρα όλες θα έχουν χαμηλά ποσοστά την επόμενη χρονιά, φτάνοντας τα ευρωπαϊκά ποσοστά «κόκκινων δανείων».

Ο Γιώργος Ζαββός αναφέρθηκε και στα μέτρα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, εν μέσω πανδημίας, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έγκαιρα πήρε μέτρα τεράστιας έκτασης, για να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, για να κρατήσει όρθια την ελληνική οικονομία και να βρισκόμαστε στη φάση ώστε να έχουμε όρθιο μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ, το τραπεζικό σύστημα σίγουρο και να προσβλέπουμε με αισιοδοξία στην έλευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή μια συγκυρία σημαντικών παραγόντων που θα μπορέσει, τους αμέσως επόμενους μήνες, να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο από την κρίση, την ανάκαμψη και κυρίως και μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Ζαββός.