Υπόθεση Novartis: Σκληρή κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το ειδικό δικαστήριο (Βίντεο)

Δεν έχει τέλος η πολική κόντρα που ξέσπασε με αφορμή την παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο ειδικό δικαστήριο

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη.

«Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης. Και ήρθε η ώρα τώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη».

Ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για παράβαση καθήκοντος μετά από καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο δικαστικών λειτουργών για άλλες υποθέσεις.

«Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Ό,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει. Σε αυτόν τον τόπο η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου δε θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, οδηγείται και αυτή στο ειδικό δικαστήριο για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.