Υπόμνημα Παππά σε προανακριτική: Αβάσιμες και αναπόδεικτες οι σε βάρος μου κατηγορίες

Πηγές ΝΔ: «Κατέθεσε διά του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα»

Αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος του ο πρώην υπουργός.

 

 

 

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι «οι σε βάρος του κατηγορίες είναι αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, καλώντας την επιτροπή να αποφασίσει κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και να μην προβεί «σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες».

 

 

 

Στο γραπτό υπόμνημα που υπέβαλε, καθώς δεν παρουσιάστηκε δια ζώσης, υποστηρίζει πως οι σε βάρος του κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική.

 

 

 

 

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν για τον Νίκο Παππά: «Αντί να παρουσιαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες email & SMS που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων offshore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εν τέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς, κατέθεσε διά του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα».

 

 

 

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, κάνουν μάλιστα λόγο για «λευκή πετσέτα Παππά σε Καλογρίτσα».

 

 

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ενώ «ο “σύντροφος Καλογρίτσας” αποκαλούσε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά “Νίκο μου! Λεβέντη μου! Καμάρι μου!»”, ο ίδιος κ. Παππάς επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του».

 

 

 

Όπως τονίζουν, στο υπόμνημα Παππά δεν υπάρχει «ούτε κουβέντα για τους διαλόγους με τον κ. Καλογρίτσα. Καμία αναφορά στα επίμαχα μεταξύ τους μηνύματα που ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε. Ούτε λέξη για τον Αρτεμίου. Τίποτα για τις κλεισμένες από εκείνον συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα με επιχειρηματίες. Για αυτά σιωπή. Προφανώς ο κ. Παππάς έλαβε το μήνυμα του κ. Καλογρίτσα. Υπάκουσε στις επιθυμίες του για να αποφύγει νέες πιθανές αποκαλύψεις. Τελικά, ο κ. Παππάς αντί των απαντήσεων επέλεξε την ένοχη σιωπή», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.