Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η 17Ν και οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση δεν έχει σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία

Η δήλωση του τομεάρχη Δικαοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομοθετική ρύθμιση που θέτει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Μια τουλάχιστον «περίεργη» άποψη για την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη εξέφρασε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανάψει σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που θα θέτει ουσιαστικά ένα θεσμικό μπλόκο σε κόμμα του οποίου θα ηγείται ο Ηλίας Κασιδιάρης και κάθε καταδικασμένος για συγκεκριμένα εγκλήματα. Η ρύθμιση έρχεται αύριο στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Ο βουλευτής Δράμας – και τομεάρχης δικαιοσύνης – του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι στη ρύθμιση πρέπει «να υπάρχει σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος». Εκεί ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα γίνει λοιπόν αν αύριο κατεβάσει η 17Ν ένα κόμμα, κάτι το οποίο δηλαδή θα μπορεί να μπλοκάρει η ρύθμιση που φέρνει η ΝΔ, αλλά όχι εκείνη που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η 17Ν, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία», είπε ο κ. Ξανθόπουλος, διαχωρίζοντας ουσιαστικά δύο οργανώσεις που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματικές (Χρυσή Αυγή και 17Ν), ανάλογα με το αν είναι ακροαριστερή ή ακροδεξιά. «Όσο απεχθής κι αν είναι, δεν έχει σχέση με τη ναζιστική ιδεολογία», επέμεινε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και όπως είπε «δεν θα υπερασπιστώ τις ακροαριστερές μεθόδους», εντούτοις …υποβάθμισε τους οπαδούς ή νοσταλγούς της 17Ν, λέγοντας απλά ότι έχουν μια στρεβλή αντίληψη των πραγμάτων. «Είναι μια κατηγορία πολιτών που έχουν μια στρεβλή, άλλη αντίληψη για την οποία η δημοκρατία αμύνεται και έχει τα μέτρα της», ανέφερε επί λέξει ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εμμένοντας στη θέση του ότι ουσιαστικά στην υποθετική περίπτωση που θέλει ένας καταδικασμένος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν να φτιάξει ένα κόμμα και να κατέβει στις εκλογές, δεν θα πρέπει να του απαγορευτεί.

Aκολουθεί το σχετικό απόσπασμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης