Βούτσης προς κυβέρνηση: Ενθαρρύνεται μια πολιτική αποδοκιμασίας προς τον Παυλόπουλο

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

Τη στάση που κρατάει η κυβέρνηση στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επέκρινε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

O τέως πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ενθαρρύνεται μια πολιτική αποδοκιμασίας προς το πρόσωπο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας από την πλευρά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «προσχηματική» και «απαράδεκτη».

«Οταν κανείς θέλει τη συναίνεση τότε οι προσχηματικές αμφιβολίες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα» υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης προσθέτοντας ότι αντί της συναίνεσης καταδεικνύεται πολιτική εμπάθεια. «Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και για τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπων» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια τους τελευταίους μήνες με τις εν εξελίξει αστυνομικές επιχειρήσεις τονίζοντας ότι ενώ συντηρείται ένα «πολεμικό κλίμα με εσωτερικούς εχθρούς» και «συγκρούσεις», αφήνονται «ανεξέλεγκτες οι συμμορίες των ναρκεμπόρων» με αποτέλεσμα να «κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής και οι κάτοικοι να αισθάνονται πολλαπλή ανασφάλεια». «Πρόκειται για μια επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού» ενταγμένη σε μία «άκρως επικίνδυνη επικοινωνιακή προσπάθεια» της κυβέρνησης υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «η στάση αυτή βρίσκεται έξω από κάθε δημοκρατική αρχή».

Τέλος ερωτηθείς για το νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε το σύστημα της απλής αναλογικής χαρακτηρίζοντας τη «απολύτως ώριμη συνθήκη» και τονίζοντας ότι η κουλτούρα των συνεργασιών και των συμμαχιών αποτελεί «υγεία» για το πολιτικό σύστημα. Ο τέως πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι μέσω της απλής αναλογικής με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές θα δοθεί η προοδευτική λύση για τη χώρα, αφού -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «ο λαός ψηφίζει κάθε φορά με βάση τα δεδομένα με τα οποία γίνονται οι εκλογές».