Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1: Ελεγχόμενη η αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας

Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ελεγχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, η κ. Βούλτεψη επεσήμανε πως υπάρχουν σκέψεις για μετατροπή του Ελαιώνα σε κέντρο ένταξης αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα καθώς καθυστέρησαν τα κονδύλια.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πρόσθεσε πως σήμερα δεν απελαύνονται παιδιά – μετανάστες από τη χώρα μας, αλλά τα παιδιά αυτά εντάσσονται στην ελληνική εκπαίδευση.

Όσον αφορά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές που κυκλοφορούν ευρέως το τελευταίο διάστημα η κ. Βούλτεψη είπε πως «οι εκλογές είναι προσφιλές θέμα στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που κλείνει ο τρίτος χρόνος της κυβέρνησης μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο», τονίζοντας πάντως πως «στόχος είναι η αυτοδυναμία και το μεγαλύτερο ποσοστό για τη ΝΔ».

Αναφορικά με την παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας απάντησε πως δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, κυρίως μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.