Βουλευτές της ΝΔ βάλλουν κατά Ράμμου: Είναι delivery boy και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Με αφορμή τις επιστολές του και τις διαρροές των υπό παρακολούθηση προσώπων

Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή η συνεδρίαση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο στόχαστρο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, ο οποίος έστειλε απόρρητα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα χρησιμοποίησε δημοσίως στη Βουλή.

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη [«Κουμουνδούρου ολέ ο Ράμμος»], που ήδη είχαν βάλει στο στόχαστρο τον κ. Ράμμο για τις επιστολές του και τις διαρροές των υπό παρακολούθηση προσώπων, σειρά πήραν οι βουλευτές της ΝΔ που μίλησαν στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για τη διαρροή των στοιχείων. «Τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί Δικαιοσύνης δεν πείθουν κανέναν», τόνισε ο κ. Μπουκώρος, και πρόσθεσε πως «τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να γίνεται σχεδόν τηλεστάρ». Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αν και απαγορεύεται σε όλα τα κράτη η δημοσιοποίηση στοιχείων που τέθηκαν σε παρακολούθηση «αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι τα στοιχεία αυτά να γίνονται δημοσιογραφική ύλη και λαϊκό ανάγνωσμα».

«Οι Ανεξάρτητες Αρχές οφείλουν να είναι αντικειμενικές και στον δημόσιο λόγο τους ανέκφραστες, ώστε να μη διακυβεύεται η αντικειμενικότητά τους, να μην παρεξηγούνται ή παρερμηνεύονται κατά το δοκούν όσα αναφέρουν. Σε αντίθεση με αυτά που έχει κάνει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ που στέλνει επιστολές και φακέλους με περαιτέρω στοιχεία στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε. Ο κ. Μπουκώρος επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας, «ως εκ θαύματος, πριν ακόμα λάβει το φάκελο με τα στοιχεία από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, είχε κλείσει το ραντεβού της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαν γίνει οι σχετικές προαναγγελίες!». Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Ράμμο «σοβαρά λάθη στη διαχείριση, μακράν των συνταγματικών και νομοθετικών προβλέψεων που διέπουν τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής», καθώς και «προσήλωση σε κομματικές κατευθύνσεις και σκοπιμότητες». «Οταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν εξυπηρετούν το αφήγημά σας, την υβρίζετε και όταν είναι βολικές, τη χειροκροτείτε. Δικαιοσύνη, όμως, α λα καρτ δεν υπάρχει».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Δημήτρης Μαρκόπουλος αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ «delivery boy» και «πέμπτη φάλαγγα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου είπε για τον κ. Ράμμο ότι «ευτελίζει το αξίωμά του και την Αρχή της οποίας προΐσταται».

«Είδαμε τον κ. Τσίπρα να κάνει ανάγνωση συγκεκριμένων ονομάτων. Αλήθεια, αυτά τα ονόματα για τα οποία ρώτησε τον κ. Ράμμο, από πού τα βρήκε; Είναι από τα δημοσιεύματα; Οι παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες, ήταν παράνομες; Τα στοιχεία τα έχει ο κ. Ράμμος από τη δική του έρευνα ή τα διάβασε κι αυτός και τα αναμασάμε όλοι;», διερωτήθηκε, για να συμπληρώσει: «Την ΑΔΑΕ τη σεβόμαστε αλλά πρέπει και η ίδια να σέβεται τον εαυτό της. Και τα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίζεται», είπε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Βλάχος.

Η συντονισμένη επίθεση των βουλευτών της πλειοψηφίας κατά του κ. Ράμμου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τον παρόντα στην αίθουσα κ. Γεραπετρίτη να αποσαφηνίσει αν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του προέδρου της ΑΔΑΕ είναι γραμμή της ΝΔ και αποτελούν «σκονάκι» του κόμματος.

«Ησασταν εδώ όταν μιλούσαν ο κ. Μαρκόπουλος και ο κ. Χατζηβασιλείου; Ουσιαστικά, είπαν ότι είναι πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς είστε καθηγητής πανεπιστημίου. Σας ρωτάω ευθέως. Πιστεύετε ότι ο κ. Ράμμος είναι πιόνι του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι ήταν ακραία αυτά τα πράγματα που ειπώθηκαν. Ακραία», είπε ο κ. Τσακαλώτος και αναρωτήθηκε αν οι παρεμβάσεις αυτές «είναι γραμμή της ΝΔ ή έχουμε δύο βουλευτές της ΝΔ που πήραν το λάθος σκονάκι».