Την ανάγκη συντονισμού των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών για την προστασία των εκπαιδευτικών από τις μηνύσεις που κατατίθενται σε βάρος τους από αρνητές γονείς τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επισήμανε δε ότι πρόκειται για περιστατικά που έχουν μεμονωμένο χαρακτήρα.
«Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινόμενων ενδεχομένως χρειάζεται ένας συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ώστε αν δει κανείς ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που γενικεύεται, όπως για παράδειγμα αν γίνονται μηνύσεις για αστεία πράγματα περί εσχάτης προδοσίας και είναι προφανέστατα αβάσιμες, να σχηματίζεται μια δικογραφία πλην όμως να μην κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου.
Τόνισε δε ότι οι αρνητές διεκδικούν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας και ότι δεν πρόκειται να «χτίσουν» καμία πολιτική καριέρα.
Για τον κ. Βορίδη, πιο επικίνδυνα είναι τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία. «Μιλώ για περιπτώσεις που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από το περιβάλλον σε ασθενείς ώστε να οδηγούνται να μη δέχονται την νοσηλεία. Δεν είναι εύκολο νομικά θέμα. Απασχολεί πολύ την ιατρική κοινότητα κι έχει απασχολήσει και παλαιότερα τη νομολογία με ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούνταν θεραπείες», επισήμανε.
Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά, απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που πρέπει κι επιτάσσουν οι δικαστικές αρχές».
Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, σημείωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες. «Παρά ταύτα είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση είναι απολύτως συνδεδεμένη με την πορεία της πανδημίας. Είναι κάτι το οποίο εξετάζεται βδομάδα βδομάδα», κατέληξε.