(ΒΙΝΤΕΟ) ΣΥΡΙΖΑ: Σκουρλέτης – Φίλης – Καββαδια – Λάμπρου στην πορεία Διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία έκαναν μέλη της νεολαίας και των κομματικών οργανώσεων Αθήνας-Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στην ισραηλινή Πρεσβεία, έγινε ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ.

Στην πορεία συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, η Αννέτα Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου από τους «53» κ.α.

 

Το παλαιστινιακό ζήτημα επ’ εσχάτοις, ταλανίζει εσωκομματικά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγραφε το iefimerida.gr καθώς έχει αναδειχθεί ως πεδίο αντιπαράθεσης και πολιτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εσωκομματικές εξελίξεις –με προεξάρχουσα την «υπόθεση Παππά»– αυτές που φαίνεται να πυροδοτούν την απόπειρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να επανασυνδεθούν με ένα ζήτημα που παραδοσιακά αποτελούσε στοιχείο ταυτότητας για την Κουμουνδούρου.

H δημοσιοποίηση του ηχητικού της συνομιλίας Παππά-Μιωνή, πέραν όλων των υπόλοιπων ζητημάτων που εγείρει, ανέδειξε και μια άλλη όψη των σχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ.

Οι αναφορές του Νίκου Παππά στις πληροφορίες που λάμβανε η κυβέρνηση από τη Μοσάντ και οι διαβεβαιώσεις του για τον τρόπο με τον οποίο ο «Μπίμπη» –δηλαδή ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου– ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα και αντιστρόφως, ανέδειξαν το στενό επίπεδο επαφών της τότε κυβέρνησης με την κυβέρνηση του κ. Νετανιάχου. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, άλλωστε, και η «υπερασπιστική γραμμή» του ίδιου του Νίκου Παππά, ο οποίος μετά την αποκάλυψη του ηχητικού δήλωσε ότι οι συναντήσεις με τον κ. Μιωνή έγιναν κατόπιν παράκλησης της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η γλαφυρή αποτύπωση των σχέσεων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ –όπως αποτυπώνεται στο περιεχόμενο της συνομιλίας– φαίνεται ότι εντείνει σήμερα εσωκομματικές αντιδράσεις. Άλλωστε και το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς έσπευσε, αμέσως μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το ηχητικό, να συναντήσει τον Πρέσβη του Ισραήλ ενόχλησε σφοδρά αρκετούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος άσκησε κριτική στον Ν. Παππά διερωτώμενος για ποιο λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανήγαγε το ισραηλινό κράτος σε προνομιακό συνομιλητή αλλά και τονίζοντας ότι οι στενές σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ εγείρουν «ηθικά ζητήματα», λόγω της πολιτικής του απέναντι στους Παλαιστίνιους.

 

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη: