Βαρβιτσιώτης: Εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε δυνατό μέσο

Παρούσα η Ελλάδα και στην Λίβύη

Η Ελλάδα εκφράζει με κάθε ευκαιρία και διαχρονικά την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της «με κάθε δυνατό μέσο», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit.

«Εκφράζουμε τη διάθεσή μας για ειρηνική συμβίωση και ειρηνική επίλυση των διαφορών, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με κάθε δυνατό μέσο» ανέφερε.

Απαντώντας, μάλιστα, στον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος προηγήθηκε στο βήμα, παρακάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να μην υποβαθμίζουν αυτήν τη θέση που δεν την εκφράζει μόνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά διαχρονικά η ελληνική πολιτεία.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Χαφτάρ, σήμερα στη Βουλή, στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στη Λιβύη.

Επισήμανε, δε, ότι με παρέμβασή του στην κ. Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συμμετοχή της Αθήνας στη διαδικασία του Βερολίνου, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αυτή, «ξεκίνησε χρόνια πριν, και στην οποία η Ελλάδα ήταν διαρκώς αποκλεισμένη».

Για πρώτη φορά σήμερα, υπογράμμισε, διεκδικεί η Ελλάδα τη συμμετοχή της, με όρους διασφάλισης της ειρήνης στην περιοχή, μιας βιώσιμης λύσης στο λιβυκό πρόβλημα και στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τάξης, την οποία υπερασπιζόμαστε «πάντα» και όχι «α λα καρτ».