Τσίπρας: Ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη η κατάργηση του voucher

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΒΡΟΥΤΣΗ

Δηκτικό σχόλιο για την απόσυρση του προγράμματος voucher για τους επιστήμονες έκανε, μέσω Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την κατάργηση του voucher, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγω για «κακήν-κακώς απόσυρση, μετά από την αγανάκτηση και της αντιδράσεις». «Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη», σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

«Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο. Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Facebook