Τσίπρας: Μπορεί να κερδηθεί η μάχη της ανόρθωσης, αν δεν υπάρξουν ολιγωρίες και ανεπάρκειες

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά παρουσιάζουν σε συνέντευξη τύπου  το κοστολογημένο πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού και το οποίο έχει την ονομασία «Μένουμε Όρθιοι».

 «Το μεγάλο εθνικό στοίχημα για την επόμενη μέρα, είναι να μην επιτρέψουμε να πάνε χαμένες οι πρόσφατες θυσίες του λαού. Αυτή η μάχη μπορεί να κερδηθεί αν από τώρα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα #ΜένουμεΌρθιοι που περιλαμβάνει μια δέσμη «άμεσων, κοστολογημένων και ρεαλιστικών μέτρων» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν καταθέτει αυτό το σχέδιο για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, «αλλά γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να το υλοποιήσει η κυβέρνηση».

 Είπε ότι σε έκτακτες στιγμές όποιος βάλει το πρόσκαιρο κομματικό όφελος πάνω από το συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων της, θα το πληρώσει διπλά και τριπλά, για να σημειώσει πως όμως «το ζήτημα είναι να μην το πληρώσει η χώρα».

Τόνισε ότι μπορεί να κερδηθεί η μάχη της ανόρθωσης της ζωής, της κοινωνίας, των εργαζόμενων, της οικονομίας, αν δεν υπάρξουν ολιγωρίες και ανεπάρκειες, «αξιοποιώντας από την αρχή όλα τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας», το οποίο και αποτελεί το μήνυμα του “Μένουμε Όρθιοι” που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να δράσουμε τώρα, για να μη βρεθούμε από την πανδημία στην οικονομική κατάρρευση», σημείωσε.