Τσιάρας: Πάνω από 2.000 κενές οργανικές θέσεις στη Δικαιοσύνη – Δεν υπάρχει πρόθεση για lockdown

«Μεγάλη μεταρρύθμιση η εθνική σχολή δικαστικών υπαλλήλων», τόνισε

«Δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για lockdown», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι για το τείχος ανοσίας θα πρέπει «να χτίσουμε σχέση με τον εμβολιασμό».

Επιπλέον, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα λειτουργήσει αποτρεπτικά η νομοθεσία για την διασπορά ψευδών ειδήσεων για θέματα δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι «είναι κρίμα να μην ακούγονται οι επιστημονικές απόψεις και να ακούγονται απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη».

«Οι δικαστές κρίνουν»
Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δεν βλέπει κατάχρηση του νόμου κατά την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων και πως οι δικαστές κρίνουν τι είναι ψευδής είδηση. Τόνισε παράλληλα ότι «στόχος είναι η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης ώστε να υπάρχει επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και να απλοποιηθούν οι δικαστικές διαδικασίες». Ανέφερε, δε, πως έχουν υπάρξει 45 νομοθετήματα σε 21 χρόνια για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ενώ αποκάλυψε πως «υπάρχουν περισσότερες από 2.000 κενές οργανικές θέσεις».

«Μεγάλη προσπάθεια»
Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε πως «μεγάλη μεταρρύθμιση αποτελεί η εθνική σχολή δικαστικών υπαλλήλων», ενώ είπε πως «με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε νέα πραγματικότητα στην ελληνική δικαιοσύνη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και των πολιτών».

Αναφορικά με την αξιολόγηση των δικαστών είπε ότι θα συζητήσει για το θέμα με τα ανώτατα δικαστήρια και τις δικαστικές ενώσεις και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να υπάρχει μια σταδιακή αξιολόγηση και κατά την φοίτηση των δικαστών στη σχολή».