Τον θάνατο διευθυντή του ΕΦΚΑ γνωστοποίησε ο Χατζηδάκης: «Έπεσε στο καθήκον, στην προσπάθειά του να βγουν παραπάνω συντάξεις»

Τι έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μέσω των social media γνωστοποίησε το θάνατο, ενός διευθυντή υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ, ηλικίας 57 ετών εν ώρα εργασίας..

 

 

 

Ο Κώστας Κούρκουλος, διευθυντής της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων, έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής, ευρισκόμενος στο γραφείο του και στην προσπάθειά του να επιλυθούν το ταχύτερο δυνατόν τα θέματα που έχουν προκύψει στον οργανισμό. Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος βρέθηκε στο γραφείο σε μη εργάσιμη ημέρα, με δική του πρωτοβουλία για να διευθετήσει σωστά και να εξετάσει εκκρεμότητες ως προς συνταξιοδοτικά θέματα, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Θεωρώ συνειδησιακή μου υποχρέωση να αναφερθώ σ’ αυτόν τον ξεχωριστό δημόσιο λειτουργό…υπάρχουν και παρά πολλοί υπάλληλοι, όπως ο Κώστας Κούρκουλος, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο για όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Το «συλλυπητήριο μήνυμα» του υπουργού Εργασίας, κλείνει με την αναφορά του στην οικογένεια του άτυχου Κώστα Κούρκουλου, τονίζοντας πως θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Έπεσε στο καθήκον στην προσπάθειά του να βγουν παραπάνω συντάξεις ο διευθυντής της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων Κώστας Κούρκουλος

Στη φωτογραφία είναι ο Κώστας Κούρκουλος. Διευθυντής της Τοπικής Διεύθυνσης ΕΦΚΑ Πατησίων που έπεσε χθες στο καθήκον. Στην προσπάθειά του να βγουν παραπάνω συντάξεις! Είχε πάει χθες, Κυριακή, στο γραφείο του, μόνος του χωρίς να του το ζητήσει κανένας, για να εξετάσει εκκρεμότητες ως προς συνταξιοδοτικά θέματα. Κι εκεί τον βρήκε να έχει αφήσει την τελευταία του πνοή -σε ηλικία 57 ετών- μία νεότερη συνάδελφος του με την οποία θα συνεργάζονταν για τα θέματα αυτά. Όλο το τελευταίο διάστημα είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στον ΕΦΚΑ Πατησίων, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα γνωστά προβλήματα του ΕΦΚΑ.

Θεωρώ συνειδησιακή μου υποχρέωση να αναφερθώ σ’ αυτόν τον ξεχωριστό δημόσιο λειτουργό. Γνωρίζετε ότι δεν έχω αποκρύψει ποτέ τα προβλήματα του ΕΦΚΑ ούτε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αρκετές φορές έχω συναντήσει και προσπαθώ να αντιμετωπίσω. Ωστόσο, όπως πάλι έχω επισημάνει, υπάρχουν και παρά πολλοί υπάλληλοι, όπως ο Κώστας Κούρκουλος, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο για όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους. Οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε. Με οδύνη εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο του Κώστα Κούρκουλου, επίσης υπάλληλο του ΕΦΚΑ, όπως και στη 19χρονη κόρη τους. Καλό κουράγιο και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι μας χρειαστούν!