Το νέο Ολοήμερο σχολείο δεν θα είναι παιδοφυλακτήριο, λέει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας (Βίντεο)

Σε 2,5 χρόνια έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς, ενώ για 12 χρόνια δεν διορίστηκε ούτε ένας, ανέφερε ο Αλέξανδρος Κόπτσης

Την 1η Σεπτεμβρίου θα σταλεί μήνυμα στους γονείς για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο νέο διευρυμένο Ολοήμερο που ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ενόψει της επιστροφής στα σχολεία.

Οι τελικές εισηγήσεις των ειδικών για το πρωτόκολλο ασφαλείας σχετικά με τον κορωνοϊό αναμένονται εντός αυτής της εβδομάδας, είπε ο κ. Κόπτσης και πρόσθεσε: «Το θέμα των κενών δυστυχώς δημιουργείται ξαφνικά είτε επειδή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία είτε λόγω άδειας, αλλά θεωρούμε ότι η χρονιά θα πάει πολύ καλά με στόχο ούτε ένα κενό».

Υπενθύμισε στη συνέχεια ότι έγιναν 8.600 διορισμοί. «Το φωνάζουμε δυνατά γιατί δεν ήταν αυτονόητο ότι σε 2,5 χρόνια έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς, ενώ για 12 χρόνια δεν διορίστηκε ούτε ένας. Φέτος έχουμε προσλάβει 40.000 εκπαιδευτικούς που συνιστά ρεκόρ. Έχουν αποχωρήσει 4.000 φέτος», είπε.

Ο κ. Κόπτσης επισημαίνει ότι «στις πόλεις μπορεί να είναι οι μαθητές στο όριο των 25 αλλά ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος στην επαρχία όπου 250 σχολεία έχουν μόλις 1-3 μαθητές. Υπάρχουν παθογένειες αλλά τολμούμε ακολουθώντας τις οδηγίες της υπουργού Παιδείας και προσπαθούμε να υπερβούμε στεγανά ετών με τομές», πρόσθεσε.

Για την αναβάθμιση του προγράμματος με δημιουργικό χρόνο έγιναν 3.360 προσλήψεις και με την επέκταση του Ολοήμερου η μελέτη στο σχολείο θα είναι συνδρομή στην στήριξη της οικογένειας, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχουν ψυχολόγοι στα σχολεία ο κ. Κόπτσης απάντησε ότι ήδη έχουν γίνει προσλήψεις. Σχετικά με τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία είπε ότι από πρόπερσι έχουν προσληφθεί 4.500 εκπαιδευτικοί και 2.000 φέτος ενώ χαρακτήρισε την ειδική αγωγή πολύ μεγάλο κομμάτι της μεταρρύθμισης.

Για τον ΑΣΕΠ 2008 υπενθύμισε ότι: «Όπως έχε πει και η υπουργός Παιδείας, ανά περιόδους βγαίνουν καινούριοι πίνακες και όσοι πέρασαν δεν ήταν απαραίτητα επιλέξιμοι. Άνοιξαν πίνακες τα τελευταία 3 χρόνια, γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε σε πίνακες του 2008».