Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με τον Ισραηλινό ομόλογό της

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών στον οικονομικό τομέα επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας της με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Ρεουβέν Ριβλίν.

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σύμπραξη και στον επιστημονικό τομέα, καθώς η πρόκληση είναι κοινή για τους λαούς μας.

Ο κ. Ριβλίν επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνικά με την κ. Σακελλαροπούλου και την συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων της. Επίσης, της εξέφρασε τις ευχές του για την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ενώ την προσκάλεσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, ευθύς ως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η κ. Σακελλαροπούλου τον ευχαρίστησε για τις ευχές και απεδέχθη την πρόσκλησή του.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην πανδημία και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και την ανάγκη συνεργασίας των επιστημονικών κοινοτήτων των δύο χωρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο ιός δεν αναγνωρίζει σύνορα και πολιτικές διαμάχες.