Θεοδωρικάκος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν ανησυχούμε για τον Έβρο – Η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα ώστε σε ελάχιστο χρόνο να στείλει δυνάμεις στα σύνορα

«Η αστυνομία θα παραμείνει στο Αριστοτέλειο, έως ότου δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη», αποκάλυψε

«Αναμφίβολα το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία εκπέμπει μηνύματα σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ είπε ότι η μεγάλη αποχή βάζει την σφραγίδα στο αποτέλεσμα.

Επίσης, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα στη Γαλλία είναι συνέπεια και της κρίσης στην Ουκρανία και του γεγονότος ότι δεν ελήφθησαν μέτρα στήριξης προς τους πολίτες της χώρας, όπως έγινε στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών στην Ελλάδα, οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα την ανάπτυξη και της ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, χαρακτήρισε απόλυτα εφικτή την αυτοδυναμία στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση υλοποιεί αλλεπάλληλα μέτρα στήριξης προς τους πολίτες, όπως για την ανακούφιση από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι θα δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης το οποίο –όπως είπε- εκσυγχρονίζει όλο το κομμάτι της εκπαίδευσης της αστυνομίας.

Για τον Έβρο τόνισε ότι δεν ανησυχούμε αλλά επαγρυπνούμε και η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Έστειλε, μάλιστα το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μπει ούτε ένας παράνομος μετανάστης. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα ώστε –σε ελάχιστο χρόνο να στείλει δυνάμεις στα σύνορα της χώρας.

Για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είπε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στο χώρο έως ότου δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη.