Θεοδωρικάκος: Ήδη στα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ»

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

 

 

Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται ήδη στα σχολεία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος προσθέτοντας πως οι διαδικασίες για τις μάσκες ολοκληρώνονται.

 

 

Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ1 διευκρίνισε ότι οι διαγωνισμοί έχουν γίνει με ευθύνη των δήμων, όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί, ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα και από την επομένη οι καθαρίστριες θα είναι σε όλα τα σχολεία.

 

 

«Στις 14 Σεπτεμβρίου προφανέστατα και θα είναι όλο το προσωπικό που έχει σχέση με την καθαριότητα και θα κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. πως εξήγησε, διορίστηκαν 9.774 καθαρίστριες από τις οποίες 5.000 έχουν πλήρες ωράριο. «Έχουμε θεσμοθετήσει», πρόσθεσε, «αν κάποιος δήμος χρειάζεται περισσότερο προσωπικό καθαριότητας μπορεί να μετατρέψει τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρεις ή να κάνουν συμβάσεις για το διάστημα της πανδημίας».

 

 

Θεοδωρικάκος για αδήλωτα τετραγωνικά

 

Σχετικά με τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υπουργός σημείωσε πως «δώσαμε σε όλους τους πολίτες την ευκαιρία να δηλώσουν τα “ξεχασμένα” τετραγωνικά μέτρα», και σημείωσε πως «τελειώνει μια σχέση συνενοχής, αρχίζει μια σχέση εμπιστοσύνης. Μέχρι σήμερα 1.650.000 δήλωσαν τα κανονικά τους τετραγωνικά», είπε, προσθέτοντας ότι «δόθηκε παράταση γιατί την τελευταία εβδομάδα, κάθε μέρα, είχαμε 120.000 αιτήσεις.

 

 

Επιλογή της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουμε και να επιταχύνουμε μεταρρυθμίσεις με τις οποίες πετυχαίνουμε την ανασυγκρότηση του κράτους, μία από αυτές είναι η ενδυνάμωση του ρόλου του ΑΣΕΠ μέσα από την ψηφιοποίησή του και από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι προσλήψεις, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Στόχος μας είναι να βρίσκεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι με το νέο σύστημα γραπτών εξετάσεων θα ενισχυθεί η αξιοκρατία.

 

 

«Το 1994 ο Νόμος Πεπονή έβαλε τέλος στις πελατειακές σχέσεις. Όμως 26 χρόνια μετά όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μια διαδικασία συσσώρευσης χαρτιών, πτυχίων. Κατ’ αρχήν ούτε όλα τα Πανεπιστήμια είναι ίδια, ούτε μπορεί να είναι κριτής των πάντων η βαθμολογία και το πτυχίο ανόμοιων Πανεπιστημίων και διαφορετικών εποχών. Η επιλογή λοιπόν είναι γραπτή εξέταση, στην οποία ο εξεταζόμενος θα αποδεικνύει τη γνώση του για τα συγκεκριμένα προσόντα και τις θέσεις που καλείται να υπηρετήσει. “Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”. Αξιοκρατία. Όταν το κράτος θέλει να προλάβει 10 στατιστικολόγους δεν χρειάζεται να δείχνουν οι υποψήφιοι βαθμούς από οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο, από οποιοδήποτε πτυχίο από οποιαδήποτε εποχή. Θα υπόκεινται σε μια γραπτή εξέταση συγκεκριμένων μαθημάτων που θα ανταποκρίνονται στο ότι εκείνοι αύριο θα εργαστούν ως στατιστικολόγοι και εκείνοι που σε αυτές τις εξετάσεις θα έχουν τις καλύτερες επιδόσεις θα προσλαμβάνονται. Δεν υπάρχει τίποτε πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό και πιο πραγματικό», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.