Θεοδωρικάκος: Έτοιμοι στο ζήτημα της καθαριότητας στο άνοιγμα σχολείων

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

Την απόλυτη βεβαιότητα του υπουργείου Εσωτερικών να ανταποκριθεί σε όσα απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, επιβεβαίωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι απόλυτα έτοιμο στο ζήτημα της καθαριότητας, να διασφαλίσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ακόμα και αν αυτή γίνει πρωί – απόγευμα.

 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις προσλήψεις συνολικά 9.500 εργαζομένων στην καθαριότητα σε σχολικά κτίρια σε όλη τη χώρα και υπογράμμισε ότι οι Δήμοι έχουν φροντίσει για την επάρκεια σε αντισηπτικά και αναλώσιμα υλικά για την προστασία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει νέα έκτακτη επιχορήγηση στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να αναπληρωθεί μέρος των χαμένων εσόδων των Δήμων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

 

Θεοδωρικάκος: Εχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στο Δημόσιο

 

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στο Δημόσιο, τόνισε ότι είναι υποχρεωτική για τις συναλλαγές των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες και τόνισε ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα. Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες.

 

 

«Έκπληκτος με την ανταπόκριση για τα αδήλωτα τετραγωνικά»

 

Σε ό, τι αφορά τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε έκπληκτος από την ανταπόκριση των πολιτών. «Εχω μείνει έκπληκτος. Μέχρι στιγμής 1.020.000 άνθρωποι έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 20 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα φέρει έσοδα δεκάδων ευρώ στους Δήμους, έχοντας αντίκτυπο στο ύψος των δημοτικών τελών που επιβάλλουν.

 

 

Τέλος, αναφορικά με την παραίτηση του κ. Διακόπουλου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού «ανέλαβε εμπράκτως την ευθύνη όσων είπε και παραιτήθηκε».