Τέσσερις διοικητές της ΕΥΠ την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Ποιοι άλλοι έχουν κληθεί

Η ακρόαση των προσώπων είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, ενώ στην πρόκληση του κ. Μπούρα προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας γίνεται ρητή αναφορά στον απόρρητο χαρακτήρα της συνεδρίασης

Οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας, Γιάννης Ρουμπάτης και Παναγιώτης Κοντολέων, καθώς και ο νέος διοικητής, Θεμιστοκλής Δεμίρης, είναι τα πρώτα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, που έχουν προσκληθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για την συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόκειται για όλους τους διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 έως σήμερα.

Στην συνεδρίαση θα παρίσταται και ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην επιτροπή εκλήθη και ο Εισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Πρόκληση απευθύνθηκε επίσης στη εποπτεύουσα την ΕΥΠ, εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, στον τέως γγ του πρωθυπουργού, Γρήγορη Δημητριάδη, και στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

Όπως γνωστοποιήθηκε μέσω της κοινοβουλευτικής διαφάνειας, η ακρόαση των προσώπων είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, ενώ στην πρόκληση του κ. Μπούρα προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας γίνεται ρητή αναφορά στον απόρρητο χαρακτήρα της συνεδρίασης.