Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στις 20 Ιανουαρίου 600 νέοι ειδικοί φρουροί- αστυνομικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Αττική – Ενισχύουμε τις περιπολίες και την παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές»

Ενισχύονται οι περιπολίες της ΕΛΑΣ

Αντώνης Χρυσουλάκης

 

Οι περιπολίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα ενισχυθούν από τις 20 Ιανουαρίου, καθώς αναλαμβάνουν υπηρεσία 600 νέοι ειδικοί φρουροί – αστυνομικοί τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση στον Έβρο επισημαίνοντας τα εξής: ” Αποτελεί ανάγκη εθνικής ασφάλειας η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. Τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου 2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν επίσης 25 διακινητές. Από το Σουφλί έως τη θέση Κορνοφωλιά θα κατασκευαστούν 35 χιλιόμετρα φράχτη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν άφησε στη συνέντευξή του ασχολίαστη και τη διχαστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας. Τα κύρια σημεία της συνέντευξη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη: «Συνεχής ενίσχυση της Αστυνομίας στις γειτονιές» Δίνουμε καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με σχέδιο αλλά και συνεχή ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας. Από τις 20 Ιανουαρίου, 600 νέοι Ειδικοί Φρουροί, αστυνομικοί θα κατευθυνθούν στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου Αττικής. Αποκλειστική αποστολή τους είναι να ενισχύσουν τις περιπολίες και την παρουσία της Αστυνομίας στις γειτονιές. Η κατανομή τους θα γίνει με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων και που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Αυτό αφορά και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τις γειτονιές στα Δυτικά Προάστια και ειδικά στις περιοχές που κάνουμε συχνά ειδικές επιχειρήσεις, Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι κ.λπ. και σε νέες δυναμικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που έχουν πολύ αστικό πληθυσμό και μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης. Η αστυνομία ενισχύεται παντού με την παρουσία τους για να γίνει πράξη η ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. «Η Αξιωματική Αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τα πάντα» Δυστυχώς για μικροκομματικούς λόγους η Αξιωματική Αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τα πάντα. Ακόμα και θέματα που έχουν σχέση με την εθνική μας ταυτότητα, ύπαρξη και την εθνική μας στρατηγική. Ποιος Έλληνας πολίτης δεν θέλει να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Είναι ταυτόσημα και συμβολίζουν την ιστορία μας, τον Ελληνισμό, την εθνική μας ταυτότητα στο πέρασμα των χιλιετιών. Και δυστυχώς αυτό δεν αφορά μόνο την υπόθεση με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα ίδια κάνανε προχθές, όταν ο Πρωθυπουργός πήγε στη Γαύδο και έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας σε διεθνές επίπεδο απέναντι στην Τουρκία και στις διαρκείς προκλήσεις της και βγήκε και είπε η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι καταλύσαμε τη Δημοκρατία.

Όλα αυτά είναι μυθεύματα, είναι προκλητικές συκοφαντίες απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά απέναντι και στην Κυβέρνηση και θα πρέπει να τα σταματήσουν. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος πρέπει να σας πω γιατί θυμίζω ότι ακόμα και τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν βρίσκει τη δύναμη να ζητήσει μια συγγνώμη για τις ανοησίες και τα ψέματα και τις συκοφαντίες που έλεγε από το καλοκαίρι για το γνωστό περιστατικό στον Έβρο με την περίφημη 5χρονη νεκρή Μαρία, η οποία απεδείχθη ότι δεν υπάρχει.

Όταν μας κατηγορούσαν ότι είμαστε δολοφόνοι και ταυτόχρονα και προδότες. Έως εδώ. Αυτοί που 4 χρόνια μέχρι το 2019 κυβέρνησαν τη χώρα και μας έστειλαν στην αποτυχία, στο διχασμό, τη δολοφονία της μεσαίας τάξης, την υποβάθμιση της πατρίδας μας, την προδοσία του ονόματος της Μακεδονίας για τα Σκόπια, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν. Και πρέπει οι Έλληνες να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την προοπτική της πατρίδας. «2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τα σύνορα τις πρώτες ημέρες του 2023» Στις πρώτες εννέα ημέρες του Ιανουαρίου, 2.000 παράνομοι μετανάστες επεχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 25 διακινητές αυτήν την εβδομάδα.

Γι αυτό η απόφαση της κυβέρνησης είναι ισχυρή και δεδομένη να προσχωρήσει στην κατασκευή των επόμενων 35 χιλιομέτρων φράχτη στην περιοχή των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου από το σημείο Ψαθάδες έως Κορνοφωλιά. Προχωράμε αμέσως στο διαγωνισμό, προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του φράχτη. Οι μελέτες είναι έτοιμες, και έχει υπάρξει πλήρης συνεργασία με το Στρατό για να προβλεφθούν όλα τα απαραίτητα. Προχωράμε γιατί αυτή είναι η ανάγκη εθνικής ασφαλείας, αυτή είναι η ανάγκη για να μπει αποφασιστικά τέλος στην παράνομη μετανάστευση από τον Έβρο. «13.700 συλλήψεις το 2022 για ναρκωτικά» Το 2022 για υποθέσεις ναρκωτικών έχουν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. 13.700 άτομα.

Είναι μία υπόθεση που είναι στο κέντρο της προσοχής της αστυνομίας. Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους. Ο χρήστης είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Όταν θα τον πάρει η αστυνομία από εκεί και θα τον οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα και στο κρατητήριο την επόμενη ημέρα θα αφεθεί ελεύθερος.