Τα «πυρά» Πέτσα κατά Ραγκούση: Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

Τα «πυρά» του κατά του Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Το θράσος ξεχειλίζει στη σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας απαντώντας στον τομεάρχη πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση παρατηρούσαν με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων και ολόκληρων γειτονιών. Είναι οι ίδιοι που ουδέποτε καταδίκασαν τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και σήμερα, τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών» προσθέτει ο Στέλιος Πέτσας και καταλήγει λέγοντας «Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους οποίους κατηγορεί ότι αντί για ασφάλεια παράγουν αύξηση της εγκληματικότητας και καταγγέλλει την κυβέρνηση για «προβοκατόρικες αναφορές» εναντίον του κόμματος του.

«Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι.

Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα. Όσο για τη νεότερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι το Σαββατοκύριακο, είναι θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη.

Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά.

Αντί όμως για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι- ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοίδης- να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».