Σύσκεψη Στυλιανίδη-Δήμα και Πλειώνη για την κλιματική αλλαγή: Εξετάστηκαν οι δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων

Δήμας: Η κλιματική κρίση επιβάλλει την στενή συνεργασία όλων μας

Σύσκεψη με θέμα τις δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, καθώς και ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Μανώλης Πλειώνης.

Οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές καθώς και η μεγαλύτερη αξιοποίηση των επιστημών και των υποδομών τόσο του Αστεροσκοπείου όσο και του Επιστημονικού Δικτύου για την Κλιματική Κρίση, Climpact, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Παράλληλα συζητήθηκαν οι πρακτικές συνεργασίες μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του νεοσύστατου υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συζήτηση αναλύθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να αποδώσουν αποτέλεσμα οι πρακτικές συνεργασίες μεταξύ των δύο φορέων, που θα συνδυάζουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Η κλιματική κρίση είναι μία πραγματικότητα που όχι μόνο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αλλά επιβάλλει την στενή συνεργασία όλων μας για την πρόληψη, αντιμετώπιση ακόμα και την αποκατάσταση των επιπτώσεων της».