Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για την τραγωδία στο Μπανγκλαντές

Τουλάχιστον 49 οι νεκροί και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την τεράστια έκρηξη χημικών προϊόντων σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, επισημαίνει, «η σκέψη μας είναι στους αγνοούμενους, στους τραυματίες και στα συνεργεία διάσωσης».

Εξίσου, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στον λαό και την κυβέρνηση του Μπανγκλαντές.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε τουλάχιστον 49 ανέρχονται οι νεκροί και σε περισσότερους από 300 οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την τεράστια έκρηξη χημικών προϊόντων σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα, περίπου 40 χιλιόμετρα από το μεγάλο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Μπανγκλαντές. Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα, η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας) στον χώρο αποθήκευσης B.M. Container Depot. Εκατοντάδες πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου για να τη σβήσουν, αλλά μία ώρα αργότερα εξερράγησαν πολλά εμπορευματοκιβώτια τα οποία περιείχαν χημικά προϊόντα.