Σταϊκούρας: Θα αυξήσουμε το κονδύλι του κοινωνικού μερίσματος για να διορθωθούν αδικίες

ΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΜΕΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το κονδύλι για το κοινωνικό μέρισμα θα αυξηθεί, προκειμένου να διορθωθούν αδικίες σχετικά με τα ΑμεΑ.

Αύξηση του σχετικού κονδυλιού για το κοινωνικό μέρισμα, προκειμένου να διορθωθούν αδικίες με δικαιούχους, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και εξήγησε ότι αυτό γίνεται ώστε περισσότερες κατηγορίες ΑμεΑ να λάβουν την οικονομική βοήθεια.

Αναφορικά με τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% που ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθεί, θα αποφασιστεί τον Μάιο του 2020, όταν και θα έχουν τεθεί σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Σχετικά με το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι θα αποφασιστεί τον Μάιο, όταν θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πώς ακριβώς θα διατεθεί «είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας».

Τέλος, αναφορικά με την πιθανότητα να προκύψει νέος δημοσιονομικός χώρος το 2020, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι αυτός θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών και τη μείωση της φορολογίας.