Στ. Πέτσας: Οι ισχυρισμοί Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τους ανέργους

«ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ»

Πρόκληση για τους ανέργους χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. αναλύοντας συγχρόνως το σχέδιο της κυβέρνησης, για την ενίσχυση των ανέργων, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, με την πανδημία του κορονοϊού.

«Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους», ανέφερε ο κ. Πέτσας σε ανακοίνωσή του για εξηγήσει: «1ον. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, 155.000 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. 2ον. Η Κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων».

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

– Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν  επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας.

– Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες για 36.500  άνεργους, με υψηλή μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους.

– Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας τόνισε πως στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις που καλύπτουν συνολικά 193.000 συμπολίτες μας. Ενώ και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει αντίστοιχα δίμηνη παράταση.

Συνολικά, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, περίπου 500.000 άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι ενισχύονται από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. 

«Συνεχίζουμε ενωμένοι για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση, όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την κρίση ως «ευκαιρία για να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη».